Thread: Mambo ve phpBB
View Single Post
Old 11.09.2004, 18:48   #2 (permalink)
danialt
Senior Mamber

danialt's Avatar

danialt is on a distinguished road
Default Re: Mambo ve phpBB

cok detayli bisey soyleyem, malesef senin kadar phpbb ve forumlarla ilgili bilgim yok. Ama kod kismini gelince:

1. ikisini birlestirmek icin (ikisini uye girisini yapmis gibi olsun) , mambonun remember me fonksiyonunu incele, ordan cookie nasil olusturdugunu goreceksin, ona benzer bi cookie yatatirsan mambo da "remembered" (hatirlama) olursun. Ama buyuk ihtimalleh session_cookie sakliyordur. ZAten baska sistemlere mambo ila birlikte cailstirmanin en buyuk derdi iki farkli sessionleri olmasi, o yuzden "Bridge" gibi projeler su an baslamis durumda. Ayrica su an phpbb nin mambo ile birlikte calistiran bi sistem var, sen onu inceledin mi? onlarin bridge sistemini kullanabilirsin.

ikinci sorunu gelince, pek ne istedigini anlamadim acikcasi (bugun gunumde degilim galiba :p ) ; ama sorunun sadece user_id lere id eklemekse bu cok kolay, ama mambodaki sorun, user groupöar ve ACL olur, onu da bi sekilde halletmen lazim (ama senin phpbb verdigini varsayiyyorum kullanici dogrulamayi, o yuzden atliyorum). Senin yapabilecegin basit bi loop yazmak ve butun user_id lere bi id fieldi eklemek, en dusuk bos rakamdan baslayarak. Bu pek saglikli bi cevap sayilmaz, eger daha fazla bilgi verebilirsen (hatta bazi kod kisimlari) daha saglikli cevap verebilirim. (Ayrica senin programlama derecene de ihtiyacim olacak (baslangic, iyi, super) , bilmeden son cevabim gibi cevap alirsin :p)
danialt is offline