şu an mambo ve phpbb 'nin üyelik sistemini birleştirmeye çalışıyorum..
bu konuda bana yardım etmek isteyen olursa burada fikirlerini belirtebilir...
aynı kullanıcı adı ve şifre ile hem mamboya hem de phbb'ye giriş yapılabilsin.. ve phpbb'ye de ÖZGÜRCE istediğin modları yükleyebileceğin bir sistem istiyordum.. ve yaptım !
www.yerleske.net sitesini inceleyin.. bilenler bilir.. phpbbplus 1.52'e çok benziyor.. hatta çoğu yönden ondan da gelişmiş modlar var.. ve hepsini ben yükledim.. yani phpbb'yi istediğim gibi inşa ettim.. ve bu site sistemine bağlı olarak da mambo'yu çalıştırıcam.. ekim ortası gibi biter diye düşünüyorum..
şu an gerçekleştirdiklerim:
phpbb'de mevcut kullanıcı adı ve şifre ile mambo'ya giriş yapabilmek. Yani mambo ve phpbb üyelik sistemlerini birleştirdim. Daha doğrusu mambo üyelik sistemini phpbb üzerine kaydırdım. Çünkü phpbb'nin ve özellikle PCP (Profile Control Panel) kurulu bir phpbb 'nin üyelik sistemi kadar gelişmiş bir üyelik çok az var.. Mambo'da ise üyelik sistemi basit ve esnek tutulmuş.. Bu da çok güzel bir özellik.. Böylelikle mambo'nun diğer sistemlere daha uyumlu çalışmasını sağlıyor..
şu an 2 önemli noktada takıldım..
birincisi mambo'da veya phpbb'de kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıldığında diğer sisteme de giriş yapılmış olsun.. Bunu daha sağlayamadım.. iki kere giriş yapmak zorunda kalmamalı üye...
ikincisi.. mambo'da kullanıcılar
id ile phpbb'de ise
user_id ile kayıt ediliyor.. ve bunlar sistemler içinde çok kullanılmış.. yani silmek veya değiştirmek olmazdı.. bunun yerine üye olunurken (üye olunma sistemini phpbb üzerinden çalıştırmak daha mantıklı ) yeni bir kullanıcıya hem
id hem
user_id numarası verilliyor. buraya kadar her şey normal..
yapamadığım tarafı.. diyelim bir phpbb sitesinin 1200'ü aşkın üyesi var.. Yerleske.Net'i varsayalım
önceki üyelerin
user_id'si var.. ama
id'si yok..
user_idlerini
idkısmına kopyalayamadım.. teker teker yapması da imkansız..
bu iki konuda fikri olan?